Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Drikke

Chai-te med mandelmelk

Slik lager du trenddrikken Golden Milk
Chai-blanding

Chai-blanding

-
+

Hjemmelaget chai-blanding

  • 15.00 stk grønne kardemommekapsler
  • 4-5 hele stjerneanis
  • 1.00 stk kanelstang
  • 1.00 ts svarte pepperkorn
  • 1.00 ts korianderfrø
  • 1.00 ts hel kryddernellik

Masala chai (1 kopp)

  • 1.00 ss masala chai-blanding
  • 1.00 ss svart te
  • 1.00 ss kokosblomstsukker eller annet sukker
  • 2.00 dl vann
  • 2.00 dl mandelmelk
  • 1 skive frisk ingefær

Slik gjør du:

  • Varm opp ovnen til 200 grader, og legg krydderne på et bakebrett med bakepapir. Kardemommekapslene åpner du med en skarp kniv først.
  • Sett det i varm ovn i 4-5 minutter til du kjenner at alle krydderne har gitt fra seg all verdens deilige lukter, og la det avkjøle. Ha det over i en morter eller en liten kvern om du har, og mos det etter beste evne.
  • Hvor sterk teblanding du vil lage kan du justere med svart te. Til denne blandingen bruker jeg mellom 1 og 2 svart te, og ca 1 ts malt ingefær. Du kan også oppbevare krydderblandingen for seg selv, og blande rett i gryta, da er det lettere å få riktig blandingsforhold.

Masala chai

  • Okei, nå har du krydderblandingen din, du har svart te, og du har frisk eller malt ingefær. Da trenger du litt sukker, jeg bruker kokosblomstsukker, vann og melk, jeg bruker mandelmelk.
  • Ha alt i en gryte og la det varmes opp mens du visper, pass på at det ikke koker. La det syde i 2-3 minutter, før du siler det gjennom en finmasket sil opp i en kopp.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner