Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Drikke

Chai-te med mandelmelk

Slik lager du trenddrikken Golden Milk

Chai-blanding

-
+

Hjemmelaget chai-blanding

  • 15.00 stk grønne kardemommekapsler
  • 4-5 hele stjerneanis
  • 1.00 stk kanelstang
  • 1.00 ts svarte pepperkorn
  • 1.00 ts korianderfrø
  • 1.00 ts hel kryddernellik

Masala chai (1 kopp)

  • 1.00 ss masala chai-blanding
  • 1.00 ss svart te
  • 1.00 ss kokosblomstsukker eller annet sukker
  • 2.00 dl vann
  • 2.00 dl mandelmelk
  • 1 skive frisk ingefær

Slik gjør du:

  • Varm opp ovnen til 200 grader, og legg krydderne på et bakebrett med bakepapir. Kardemommekapslene åpner du med en skarp kniv først.
  • Sett det i varm ovn i 4-5 minutter til du kjenner at alle krydderne har gitt fra seg all verdens deilige lukter, og la det avkjøle. Ha det over i en morter eller en liten kvern om du har, og mos det etter beste evne.
  • Hvor sterk teblanding du vil lage kan du justere med svart te. Til denne blandingen bruker jeg mellom 1 og 2 svart te, og ca 1 ts malt ingefær. Du kan også oppbevare krydderblandingen for seg selv, og blande rett i gryta, da er det lettere å få riktig blandingsforhold.

Masala chai

  • Okei, nå har du krydderblandingen din, du har svart te, og du har frisk eller malt ingefær. Da trenger du litt sukker, jeg bruker kokosblomstsukker, vann og melk, jeg bruker mandelmelk.
  • Ha alt i en gryte og la det varmes opp mens du visper, pass på at det ikke koker. La det syde i 2-3 minutter, før du siler det gjennom en finmasket sil opp i en kopp.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk