Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Drikke

Strawberry Haze

– Punsj har aldri vært større enn nå

-
+

Strawberry Haze

  • 50 cl hvit tequila (jeg bruker Don Julio Blanco)
  • 50 cl Kalani Coconut
  • 75 cl jordbærkordial (egen oppskrift)
  • 50 cl limejuice
  • 25 cl kokosvann
  • 65 cl helmelk (jeg bruker Tine helmelk, man får dårligere resultat av å bruke lavpasteurisert melk)

Jordbærkordial

  • 1.8 kg jordbær
  • 200 g sukker
  • 2.3 dl vann
  • 1.2 stk sitron (zestet med microplane)
  • 1 stk vaniljestang (skrap ut frø og tilsett i miksen
  • 2 stk stjerneanis

Slik gjør du

  • Bland sammen alle ingrediensene unntatt melken i en sterilisert langpanne.
  • Tilsett melken.
  • Med en gang melken kommer i kontakt med vesken vil du se at den begynner å koagulere. Dette er hva man ønsker, da den koagulerte melken skal danne et filter slik at drinken blir transparent.
  • La dette få stå og godgjøre seg i tolv timer.

Når du er klar til å sile, er det viktig å ha klart et par ting. Du trenger:

  • 2 store boller
  • 1 dørslag
  • 1 tøy-/linserviett
  • Start med å legge linservietten i dørslaget, sett den oppi den ene bollen.
  • Hell punsjen forsiktig opp i dørslaget, la cirka 25 prosent av vesken renne gjennom.
  • Nå flytter du dørslaget over til den andre bollen.
  • Du vil nå begynne å se at den koagulerte melken har lagt seg i bunnen av dørslaget og dannet det «filteret» vi er ute etter.
  • Ta så innholdet fra bolle nummer én, og hell forsiktig opp i dørslaget.
  • Nå kan du la dette stå til det er ferdig filtrert.
  • Nå har du laget klarifisert melkepunsj.

Ha alt i en kasserolle, varm opp, la putre i 25 minutter og ta kasserollen av varmen. Når det er gjort, siler du av, måler opp kordialen og tilsetter ytterligere ti prosent sukker av totalen.