Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Drikke

"Shrub" med rabarbra

Oppskrift på "shrub" med rabarbra

-
+

"Shrub" med rabarbra

  • 5.00 dl Rabarbra
  • 2.50 dl Sukker
  • 2.50 dl Vann
  • 2.50 dl Eplesidereddik

Rabarbra er en glimrende frukt å lage eddiksirup av. Fargen blir blek og tander, og smaken syrlig og forfriskende.

Vask rababraen og kutt den i biter.

Legg den i en gryte sammen med sukkeret og vannet og kok opp på middels varme. Rør gjerne innimellom så ikke noe svir seg i bunnen. La koke noen minutter til væsken har fått farge og rabarbraen begynner å bli myk og grøtete.

Skum gjerne av om nødvendig.

Ha i eddiken og kok opp igjen. Skum av om nødvendig.

Avkjøl, sil av rabarbraen og hell væsken over på et glass eller en flaske.

Bland med vann med eller uten kullsyre eller bruk som ingrediens i cocktails.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk