Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Drikke

Syrinsaft

Det er tid for å lage råsaft

Oppskrift på syrinsaft av Jon Fredrik Skauge, Fannremsgården i Orkdal

-
+

Syrinsaft

  • 50.00 stk blomsterklaser
  • 2.00 stk sitroner
  • 1.50 kg sukker
  • 3.00 l vann
  • 45.00 g sitronsyre

Drink med syrin og gin

  • 2.00 cl gin
  • 1.00 dl tonic
  • 1.00 dl syrinsaft
  • Bland og server med is.

Nok til cirka 4 liter saft

Slik gjør du
 

  • Plukk syriner som står i full blomst. Klipp av stilk og blader.
  • Kok opp vann og ha i sitronsyren, rør til den er oppløst.
  • Sitronene skjæres i skiver og legges lagvis med de rensede blomstene i en bolle. Det kokende vannet slås over blomstene.
  • Sett blandingen på et kjølig sted i 2–5 døgn. Sil av saften i en kjele og tilsett sukker. Smak til for ønsket sukkermengde. Hell på rene, tørre flasker. Saften holder seg i 1–2 uker i kjøleskap, så det anbefales å fryse den. Du kan også gi saften et oppkok for lengre holdbarhet.
  • Drikkes som tørstedrikk blandet med vann, eller i drinker.
  • Sukkermengden kan variere litt med syrintypen. Dess mørkere syrinen er, dess mer bitterhet er det i blomstersaften.
  • Passer perfekt som tilsetning til gin tonic.

 

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk