Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Egg

Cobb salad

Egget og det store kolesterolspøkelset

Oppskrift på cobb salad fra Nighthawk Diner i Oslo

-
+

Cobb salad

  • 5.00 dl blandet grønn salat
  • 1.00 avocado i skiver
  • 2.00 kokte egg, delt i to
  • 1.00 kyllingbryst, stekt
  • 8.00 skiver bacon, stekt
  • 1.00 dl cherrytomater, delt i to
  • 1.00 dl blåmuggost eller mer etter smak, smuldret
  • vinaigrette-dressing 
  • gressløk
  • 4.00 skiver ristet brød 

Vinaigrette

  • 1.50 ss hvitvinseddik
  • 3.00 ss extra virgin olivenolje
  • 3.00 ss soyaolje
  • 2.00 ts dijonsennep
  • 1.00 sjalottløk, grovhakket
  • 2.00 ss ferske urter
  • rød chili etter smak
  • salt
  • pepper

Om Cobb salad oppsto som et desperat forsøk på å fôre restauranteier ­Robert Howard Cobb med restemat en gang han ved midnatt kom sulten inn på sin restaurant Hollywood Brown Derby, eller om historien er en helt annen, er fortsatt uklart. Men den ­legendariske amerikanske salaten har vært en klassiker siden den oppsto en gang på 1930-tallet. Slik lager de den på Nighthawk Diner:

Kjør alle ingrediensene sammen i en blender eller med stavmikser.

Stek kyllingbrystet og skjær det i skiver.

Stek bacon.

Legg den grønne salaten på tallerkenen og dander de andre ingrediensene oppå. Hell over vinaigrette og server med ristet brød ved siden.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk