Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Ekte brownies

Oppskrift på brownies

-
+

Brownies

  • 125.00 g smør
  • 200.00 g mørk eller lys sjokolade
  • 2.00 ss kakaopulver
  • 3.00 stk egg
  • 200.00 g sukker
  • 0.50 ts vaniljesukker
  • 145.00 g hvetemel (eventuelt havre eller bokhvete)

Slik gjør du

  • Smelt smør i en gryte. Tilsett sjokoladen. Ta av varmen når alt er smeltet, rør inn kakaopulveret og avkjøl.
  • Bland egg, sukker og vaniljesukker godt sammen i en bolle. 
  • Sett ovnen på 180 grader. Bruk en langpanne på cirka 30 x 22 cm. Dekk hele formen med aluminiumsfolie.
  • Hell sjokoladeblandingen over i eggeblandingen. Rør godt, og tilsett melet. Viktig: Ikke rør for mye, kun til melet er rørt inn. Ønsker du å ha ekstra sjokoladebiter inni, tilsetter du disse og rører to ganger. 
  • Hell blandingen i formen. Valgfritt strø: sjokolade, nøtter. 
  • Stek i 22 minutter. Stikk en tannpirker i kaken, når den kommer ut nesten ren, er kaken ferdig.
  • Avkjøl og del i firkanter.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner