Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Farmors julepølser

Lag julepålegget selv
Julepølser, en tradisjonsrik oppskrift fra Fannremsgården

Julepølser, en tradisjonsrik oppskrift fra Fannremsgården

-
+

Julepølser

  • 350.00 g svinekjøtt
  • 350.00 g kalvekjøtt
  • 300.00 g spekk
  • 1.00 ss salt
  • 2.00 ss potetmel
  • 65.00 dl melk
  • 1.00 ts pepper
  • 1.00 ts ingefær
  • 0.50 ts muskat

Julepølser

Nok til fire-fem pølser

Slik gjør du:

  • Kjøttet må renskjæres før det males.

  • Mal kjøttet tre ganger med salt, tilsett spekket og mal to ganger. En kan også gjerne bruke en hurtighakker.

  • Tilsett potetmel og spe med melken. Arbeid godt sammen mellom hver gang en sper.

  • Tilsett krydderblandingen og smak til.

  • Pølsene stappes i godt skylte naturtarmer.

Lag julepålegget selv

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner