Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Fisk

Persetorsk

Rett vest
Oppskrift på persetorsk av Gard Haugland og Silje Øygard på Bien i Bergen

Oppskrift på persetorsk av Gard Haugland og Silje Øygard på Bien i Bergen

-
+

Persetorsk

  • 1.00 kg fersk skrei, gjerne ryggstykkene
  • 3.00 ss salt
  • 3.00 ss sukker

Salt- og sukkerspeket torsk. Dette er grunnoppskriften til Gard Haugland og Silje Øygard på Bien. De serverer med ertepuré og smør med bacon.

Slik gjør du

Bland salt og sukker, gni inn fisken med blandingen og legg fiskestykkene med kjøttsiden mot hverandre i en form. Legg en plate med en vekt oppå, for eksempel en gryte. La ligge i kjøleskap i seks timer, snu og la ligge i seks timer til. Hell av væsken som samler seg underveis. Skyll fisken i rennende vann i fem til seks minutter.

Forvarm ovnen til 200 grader. Bak fisken i syv til ni minutter, til fisken er gjennomstekt og flaker seg fint.

Se viner som passer til:

Fisk i Vindatabasen
Rett vest

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner