Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Fisk

Røkerumpe

Rett vest
Oppskrift på røkerumpe av Andreas Ansok på Colonialen i Bergen

Oppskrift på røkerumpe av Andreas Ansok på Colonialen i Bergen

-
+

Røkerumpe

  • 4.00 røkerumper
  • 1.00 ss smør
  • 2.00 ss hvetemel
  • 4.00 dl melk
  • 3.00 ss parmesan, revet
  • kokte grønnsaker 

Røkerumpe er en såpass bergensk ingrediens at det kan være vanskelig å få tak i andre steder. Et alternativ er å bruke halestykket på røkt kolje. Dette er oppskriften til Andreas Ansok på Colonialen.

Slik gjør du

Forvarm ovnen til 200 grader. Ha røykerumpene i en stor gryte med vann. Kok opp. Løft forsiktig ut.

Lag hvit saus: Smelt smør i en liten gryte. Rør inn mel til du har en jevn blanding. Spe med litt og litt melk til du har en jevn saus. Rør inn parmesan.

Bak røykerumpene i ovnen i syv til ti minutter.

Se viner som passer til:

Fisk i Vindatabasen
Rett vest

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner