Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Fløteis

Skumparty
Oppskrift på fløteis av Sverre Sætre

Oppskrift på fløteis av Sverre Sætre

-
+

Fløteis

  • 5.00 dl H-melk
  • 5.00 dl kremfløte
  • 200.00 g sukker
  • 30.00 g glykosesirup eller lys sirup
  • 100.00 g eggeplommer (5 stk.)

Slik gjør du:

  • Varm melk, kremfløte, glykose og sukkeret til kokepunktet.
  • Visp eggeplommer lett sammen. Hell den varme væsken i eggeblandingen litt etter litt mens du rører med en visp. Hell så sausen tilbake i kjelen.
  • Varm sausen mens du rører i bunnen av kjelen med en slikkepott. Det er viktig å røre hele tiden for å hindre at eggeplommen stivner i bunnen av kjelen.
  • Når sausen tykner (84–85 °C, bruk gjerne et termometer), skal den siles over i en bolle. Du kan se om sausen er tykk nok ved å løfte opp slikkepotten med saus på og dra en finger gjennom sausen. Dersom sausen ikke flyter sammen igjen, er den klar. Pass på at den ikke blir for varm, da sprekker massen.
  • Avkjøl i kjøleskapet før du fryser den i en ismaskin.
Skumparty