Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Frikassé på fårikål

To retter i én: fårikål og frikassé
Hverdagsmat: Christopher Davidsen deler sin oppskrift på frikassé

Hverdagsmat: Christopher Davidsen deler sin oppskrift på frikassé

-
+

Frikassé på fårikål

  • 500.00 g ferdigkokt fårikålkjøtt
  • 200.00 g kokt kål fra fårikål
  • 2.00 gulrøtter
  • 100.00 g erter
  • 1.00 purreløk
  • 5.00 stk kålrot
  • 6.00 dl varm kraft fra fårikål, spedd ut med vann
  • 25.00 g smør
  • 25.00 g hvetemel
  • 5.00 dl kremfløte, pisket
  • 2.00 ss dill
  • 1.00 ss pepperrot, revet
  • salt og pepper

Slik gjør du:

  • Kutt kjøttet og kålen i mindre biter. 
  • Grønnsakene kuttes i mindre biter og kokes møre i lettsaltet vann. Fres så grønnsakene i smøret, sikt melet over og hell i den varme kraften, under konstant omrøring. Det er viktig at den er varm, så det ikke klumper seg. 
  • Ha i kjøttet og kålen og kok opp. Vend så inn pisket kremfløte og smak til med salt og pepper, pepperrot og dill. 
  • Server med kokte poteter.