Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Frukt og bær

Makroner

Oppskrift på makroner av Sverre Sætre

Oppskrift på makroner av Sverre Sætre

-
+

Makronene

  • 130.00 g skåldede mandler
  • 170.00 g melis
  • 80.00 g sukker
  • 100.00 g eggehvite (ca. 3 egg)
  • sterk rød konditorfarge

Bringebærfyll

  • 300.00 g melkesjokolade
  • 200.00 g bringebær
  • 1.00 dl bringebærpuré
  • 5.00 g glukose eller honning
  • 10.00 g usaltet smør

Fransk-norske bringebærmakroner.

SLIK GJØR DU

Kjør mandler og melis til fint mel i kjøkkenmaskin, og sikt det.

Pisk sukker og eggehvite til stiv marengs. Vend mandelmelet og noen dråper konditorfarge inn i marengsen med slikkepott.

Bruk en sprøytepose, og sprøyt pletter som er 2 cm i diameter på en bakepapirkledd stekeplate.

La makronene stå på kjøkkenbenken og tørke i 20 minutter før du steker dem på 170 °C i 10 minutter.

La makronene bli avkjølt før du tar dem av bakepapiret. De skal være myke inni og sprø utenpå. Blir de for sprø, kan de ligge i kjøleskapet natten over.

BRINGEBÆRFYLL

Finhakk sjokoladen. Kjør bringebær i kjøkkenmaskin. Sil av stenene og vei opp 1 dl puré.

Kok opp bringebærpuré og glukose og ta kjelen av platen. Ha i melkesjokoladen. Rør til du får en glatt masse. Rør inn romtemperert smør.

Sett massen til avkjøling til den stivner.

SERVERING

Ha fyllet i en sprøytepose. Sett sammen to makroner med fyll imellom som en liten sandwich.

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen