Oppskrift på makroner av Sverre Sætre
Fransk-norske bringebærmakroner.
SLIK GJØR DU
Kjør mandler og melis til fint mel i kjøkkenmaskin, og sikt det.
Pisk sukker og eggehvite til stiv marengs. Vend mandelmelet og noen dråper konditorfarge inn i marengsen med slikkepott.
Bruk en sprøytepose, og sprøyt pletter som er 2 cm i diameter på en bakepapirkledd stekeplate.
La makronene stå på kjøkkenbenken og tørke i 20 minutter før du steker dem på 170 °C i 10 minutter.
La makronene bli avkjølt før du tar dem av bakepapiret. De skal være myke inni og sprø utenpå. Blir de for sprø, kan de ligge i kjøleskapet natten over.
BRINGEBÆRFYLL
Finhakk sjokoladen. Kjør bringebær i kjøkkenmaskin. Sil av stenene og vei opp 1 dl puré.
Kok opp bringebærpuré og glukose og ta kjelen av platen. Ha i melkesjokoladen. Rør til du får en glatt masse. Rør inn romtemperert smør.
Sett massen til avkjøling til den stivner.
SERVERING
Ha fyllet i en sprøytepose. Sett sammen to makroner med fyll imellom som en liten sandwich.