Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Frukt og bær

Eplegelé

Oppskrift på eplegelé av Sverre Sætre

Oppskrift på eplegelé av Sverre Sætre

-
+

Ingredienser

  • 1.00 stk eple skrelt og kuttet i biter
  • 5.00 dl eplejuice
  • 75.00 g sukker
  • 6.00 stk plater gelatin

Grønn skjelvedessert.

SLIK GJØR DU

Legg gelatinplatene i kaldt vann i cirka 5 minutter. Kok opp juice og sukker. Tilsett eplebitene og kok møre under lokk. Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme juicen.

Fordel i skåler sammen med eplebitene og sett til kjøling i kjøleskap.

Server med lettpisket krem, hakkede mandler og karamellsaus.

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner