Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Frukt og bær

Rognebærgelé

Oppskrift på rognebærgelé av Sverre Sætre

Oppskrift på rognebærgelé av Sverre Sætre

-
+

Ingredienser

  • 500.00 g rognebær
  • 5.00 dl vann
  • sukker
  • 1.00 stk vaniljestang (valgfritt)

Skjelvende klassiker.

SLIK GJØR DU

Ha bær i kjele og kok opp. La småkoke under lokk i cirka 20 minutter. Sil av vesken og mål den opp. Tilsett 100 gram sukker per desiliter væske. Kok opp væsken. Ha i sukkeret litt etter litt, slik at det løser seg godt opp og la det koke noen minutter. Skrap ut frøene fra en vaniljestang og ha frø og stang i saften sammen med sukkeret

Ta en geléprøve. Ta litt av saften på en tallerken og sett i kjøleskapet. Se om den begynner å stivne etter et par minutter. Gjør den det, er den ferdig. Hvis ikke, kok litt mer.

Ha på rene glass og sett til avkjøling til det stivner.

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner