Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Frukt og bær

Konfekt

Oppskrift på konfekt av Sverre Sætre

Oppskrift på konfekt av Sverre Sætre

-
+

Ingredienser

  • 200.00 g solbær, fryst og tint
  • 300.00 g melkesjokolade
  • 1.00 ts honning
  • 10.00 g smør, romtemperert
  • 1.00 ts solbærlikør eller annen god likør
  • 100.00 g mørk sjokolade
  • 50.00 g kakaopulver

Sjokoladebiter med solbærganache.

SLIK GJØR DU

Finhakk sjokoladen. Kjør bærene i hurtigmikser og press pureen gjennom en sil. Mål opp. Du skal ha 1 dl.

Kok opp pureen og honningen. Ta kjelen av platen og ha finhakket melkesjokolade. Rør til en glatt masse. Rør inn romtemperert smør og likør. Sett i en bolle i kjøleskapet over natten til den blir hard. Form kuler med en teskje. Sett i kjøleskapet til de blir harde.

Ta litt smeltet, mørk sjokolade i hendene og rull konfektkulene mellom håndflatene slik at de blir dekket med sjokolade. Legg dem deretter i kakao. Sett dem til side. Når sjokoladen har stivnet, kan du sikte konfekten forsiktig for å få av overflødig kakao.

Se viner som passer til:

Sjokolade i Vindatabasen