Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Frukt og bær

Konfekt

Oppskrift på konfekt av Sverre Sætre

Oppskrift på konfekt av Sverre Sætre

-
+

Ingredienser

  • 200.00 g solbær, fryst og tint
  • 300.00 g melkesjokolade
  • 1.00 ts honning
  • 10.00 g smør, romtemperert
  • 1.00 ts solbærlikør eller annen god likør
  • 100.00 g mørk sjokolade
  • 50.00 g kakaopulver

Sjokoladebiter med solbærganache.

SLIK GJØR DU

Finhakk sjokoladen. Kjør bærene i hurtigmikser og press pureen gjennom en sil. Mål opp. Du skal ha 1 dl.

Kok opp pureen og honningen. Ta kjelen av platen og ha finhakket melkesjokolade. Rør til en glatt masse. Rør inn romtemperert smør og likør. Sett i en bolle i kjøleskapet over natten til den blir hard. Form kuler med en teskje. Sett i kjøleskapet til de blir harde.

Ta litt smeltet, mørk sjokolade i hendene og rull konfektkulene mellom håndflatene slik at de blir dekket med sjokolade. Legg dem deretter i kakao. Sett dem til side. Når sjokoladen har stivnet, kan du sikte konfekten forsiktig for å få av overflødig kakao.

Se viner som passer til:

Sjokolade i Vindatabasen

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner