Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Frukt og bær

Solbærmarshmallows

Oppskrift på solbærmarshmallows av Sverre Sætre

Oppskrift på solbærmarshmallows av Sverre Sætre

-
+

Ingredienser

  • 6.00 stk gelatinplater
  • 60.00 g eggehvite (2. stk)
  • 20.00 g lynghonning (1 ss)
  • 200.00 g solbær, fryst og tint
  • 200.00 g sukker

Fargerikt og uimotståelig sukker tøy.

SLIK GJØR DU

Kjør bærene i en hurtigmikser, og press pureen gjennom en sil. Mål opp. Du skal ha 1 dl puré. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i 5 minutter.

Bland sukker og puré i en kjele og la det koke i 5–6 minutter til det blir en sirup. Har du et sukkertermometer, skal det vise 120 °C. Ta kjelen av platen. Kryst vannet ut av gelatinen og rør den godt ut i den varme puréen.

Pisk eggehvite og honning til marengs i en kjøkkenmaskin eller med håndmikser. Hell den varme pureen i en tynn stråle oppi marengsen mens du pisker. Det er viktig at sukkerlaken ikke treffer på vispen, da blir den kastet ut i kanten på bollen.

Pisk til massen er kald. Stryk et tynt lag soyaolje på et bakepapir. Fordel marshmallows-massen utover i et ca. 1 1/2 cm tykt lag, og la den stivne. Kutt i biter, og rull dem i sukker eller melis.