Oppskrift på solbærmarshmallows av Sverre Sætre
Fargerikt og uimotståelig sukker tøy.
SLIK GJØR DU
Kjør bærene i en hurtigmikser, og press pureen gjennom en sil. Mål opp. Du skal ha 1 dl puré. Bløtlegg gelatin i kaldt vann i 5 minutter.
Bland sukker og puré i en kjele og la det koke i 5–6 minutter til det blir en sirup. Har du et sukkertermometer, skal det vise 120 °C. Ta kjelen av platen. Kryst vannet ut av gelatinen og rør den godt ut i den varme puréen.
Pisk eggehvite og honning til marengs i en kjøkkenmaskin eller med håndmikser. Hell den varme pureen i en tynn stråle oppi marengsen mens du pisker. Det er viktig at sukkerlaken ikke treffer på vispen, da blir den kastet ut i kanten på bollen.
Pisk til massen er kald. Stryk et tynt lag soyaolje på et bakepapir. Fordel marshmallows-massen utover i et ca. 1 1/2 cm tykt lag, og la den stivne. Kutt i biter, og rull dem i sukker eller melis.