Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Frukt og bær

Solbærmousse

Oppskrift på solbærmousse av Sverre Sætre

-
+

Ingredienser

  • 3.00 stk gelatinplater
  • 220.00 g solbær, fryst og tint
  • 60.00 g eggehvite
  • 60.00 g sukker
  • 1.25 dl kremfløte
  • 50.00 g hvit sjokolade

Lilla fløyelmousse med gyllen hvit sjokoladepynt

SLIK GJØR DU

Bløtlegg gelatin i vann. Kjør bærene til puré i en hurtigmikser. Sil pureen og mål opp: Du skal ha 1,25 dl.

Varm halvparten av pureen i en kjele. Ta av platen når blandingen når kokepunktet. Kryst vannet ut av gelatinen og smelt den i den varme pureen. Tilsett resten av pureen, og rør alt godt sammen. La stå i romtemperatur i ca. et kvarter, til det er avkjølt, men fortsatt flytende.

Pisk eggehvite og sukker til marengs. Spe i sukkeret mens du pisker. Når pureen er kald, pisker du den inn i marengsen med en håndvisp. Pisk kremfløten til krem og vend inn i bærmarengsen med en slikkepott. Sett til avkjøling til den stivner.

Finhakk sjokoladen og smelt den i et vannbad. Ta en teskje sjokolade, og smør til en tynn plett på et bakepapir. Sett i stekeovn på 170 C og stek til de blir gylne. Dette tar bare noen minutter. Ta ut og avkjøl.

Anrett mousse på en tallerken med en skje. Server med stekt hvit sjokolade og friske solbær.

Tips: Riv gjerne litt mørk sjokolade over ved servering.

Se viner som passer til:

Dessert i Vindatabasen

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk