Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Fylt festgresskar

-
+

Gresskar

  • 1.00 stort gresskar eller 2 mindre, vi brukte et muskatgresskar på 6 kg 
  • litt kokosolje, ghee eller olivenolje 

Fyll

  • 300.00 g ukokt hirse
  • litt kokos- eller olivenolje
  • 2.00 store gule løker, finhakket
  • 250.00 g champignon
  • 2.00 store stilker grønnkål, fjern stilkene og finhakk 
  • 3.00 ss hvitvin eller vann 
  • 1.00 ts tørket rosmarin
  • salt og pepper 
  • 100.00 g tranebær (ferske eller tørkede) eller rosiner
  • 1.00 håndfull mandler, grovhakkede 
  • 2.00 stilker bladpersille, finhakket, spar litt til pynt 
  • 150.00 g fetaost 

Skjær hull i gresskaret og lag lokk. Fjern frø og kjøtt. Gni innsiden med olje

Forvarm ovnen til 200 grader. Skyll hirsen og la den renne av i en sil. Kok opp tre kopper vann, ha i hirsen og la koke i åtte minutter. Sett kasserollen til side og la stå i ti minutter. Stek løk, champignon og kål i olje i noen minutter. Tilsett vin, timian, salt og pepper og stek fem minutter. Når væsken er borte, tilsett tranebær, mandler og persille og rør rundt. Juster smakene. Slå av varmen og rør inn hirsen. Tilsett fetaost i smuldrer og rør rundt.

Fyll gresskaret med blandingen og legg på gresskarlokket. Bak i ovn i cirka én time, tiden varierer med størrelsen på gresskaret. Rør rundt i fyllet med en skje av og til.

Gresskaret er klart når utsiden er litt brun og boblete og innsiden er myk. Pynt med persille og fetaost.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner