Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Gatemat

Nudelsalat

– De små øyeblikkene man husker: det hølet i veggen med fantastisk mat
Oppskrift på nudelsalat

Oppskrift på nudelsalat

-
+

Nudelsalat

  • 2.00 stk hvitløksfedd
  • 3.00 stk små rød chili (eller 1 «vanlig» rød chili)
  • 2.00 ss thailandsk fiskesaus
  • 2.00 ss sukker
  • 2.00 stk lime
  • 8.00 stk cherrytomater
  • 200.00 g glassnudler, kokt og godt avrent
  • 0.50 stk mango (gjerne litt umoden)
  • 2.00 stk gulrøtter
  • 100.00 g sukkererter
  • 1.00 stk liten rødløk
  • grovhakket mynte, koriander og thai-basilikum
  • 4.00 ss grovhakkede ristede peanøtter
  • 3.00 ss sprøstekt sjalottløk eller løk
  • 2.00 ss sprøstekt hvitløk (kan sløyfes)

Slik gjør du

  • Rens chilien for frø hvis du ønsker en mildere variant.
  • Grovhakk hvitløk og chili og knus det godt sammen i en morter.
  • Tilsett fiskesaus, sukker og limesaft.
  • Tilsett 2 ss peanøtter og delte cherrytomater.
  • Knus alt lett sammen til en dressing.
  • Skrell mango og gulrot og skjær begge deler i tynne strimler.
  • Rens og skjær sukkerertene i mindre biter eller strimler.
  • Skjær rødløken i tynne strimler.
  • Bland sammen alle ingrediensene og topp salaten med urter, peanøtter, sprøstekt løk og hvitløk.

Tips

Nudelsalaten kan tilsettes biter av grillet kylling, skiver av rosastekt biffkjøtt, rå eller stekt laks eller kokte eller grillede/stekte reker.

 

Dine data på DN

DN er en del av NHST Media Group AS, som nå er ansvarlig for håndtering av dine data på DN. Vi bruker informasjonskapsler og dine opplysninger for å gi deg en sikker og god brukeropplevelse. Vi analyserer bruk for å kunne forbedre NHSTs tjenester, og for å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner