Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Gougères med stilton og valnøtter

Slik gjør du restene av stiltonosten nyttårsfine
Slik lager du Gougères med stilton og valnøtter

Slik lager du Gougères med stilton og valnøtter

-
+

Gougères med stilton og valnøtter

  • 120 ml vann
  • 50 g smør
  • 75 g siktet hvetemel
  • 2 stk egg
  • 50 g Stilton eller annen blåmuggost
  • 1 stk klype revet muskat
  • 30 g finhakkede valnøtter
  • salt og pepper
  • 1 stk eggeplomme

1 porsjon gir ca 20 stk.

Slik gjør du:

  • Kok opp vann og smør i en kjele.
  • Bruk en treskje til å røre melet raskt inn i væsken før du tar kjelen av varmen, mens du rører til deigen er jevn.
  • Sett kjelen tilbake på middels varme og rør i et minutts tid, til deigen har dampet litt fra seg og begynner å danne et belegg i bunnen av gryten.
  • Rør inn ett og ett egg.
  • Smuldre osten og rør den inn i deigen sammen med litt revet muskat og halvparten av de finhakkede valnøttene. Smak til med salt og pepper.
  • Varm ovnen til 180 grader.
  • Fyll deigen i en sprøytepose med stor nok åpning til at de største valnøttbitene kommer gjennom, og sprøyt 3–4 cm store kuler på et bakepapir.
  • Pensle gougèresene med pisket eggeplomme og dryss resten av valnøttene over dem.
  • Stek i 25 minutter til de er gylne og oppblåste.
  • Server med én gang.
  • Denne deigen kan du godt lage dagen før servering og bake like før gjestene kommer. Det går også an å fryse de ferdige puffene og varme dem opp like før servering.