1 porsjon gir ca 20 stk.
Slik gjør du:
- Kok opp vann og smør i en kjele.
- Bruk en treskje til å røre melet raskt inn i væsken før du tar kjelen av varmen, mens du rører til deigen er jevn.
- Sett kjelen tilbake på middels varme og rør i et minutts tid, til deigen har dampet litt fra seg og begynner å danne et belegg i bunnen av gryten.
- Rør inn ett og ett egg.
- Smuldre osten og rør den inn i deigen sammen med litt revet muskat og halvparten av de finhakkede valnøttene. Smak til med salt og pepper.
- Varm ovnen til 180 grader.
- Fyll deigen i en sprøytepose med stor nok åpning til at de største valnøttbitene kommer gjennom, og sprøyt 3–4 cm store kuler på et bakepapir.
- Pensle gougèresene med pisket eggeplomme og dryss resten av valnøttene over dem.
- Stek i 25 minutter til de er gylne og oppblåste.
- Server med én gang.
- Denne deigen kan du godt lage dagen før servering og bake like før gjestene kommer. Det går også an å fryse de ferdige puffene og varme dem opp like før servering.