Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Gougères med stilton og valnøtter

Slik gjør du restene av stiltonosten nyttårsfine

Slik lager du Gougères med stilton og valnøtter

-
+

Gougères med stilton og valnøtter

  • 120 ml vann
  • 50 g smør
  • 75 g siktet hvetemel
  • 2 stk egg
  • 50 g Stilton eller annen blåmuggost
  • 1 stk klype revet muskat
  • 30 g finhakkede valnøtter
  • salt og pepper
  • 1 stk eggeplomme

1 porsjon gir ca 20 stk.

Slik gjør du:

  • Kok opp vann og smør i en kjele.
  • Bruk en treskje til å røre melet raskt inn i væsken før du tar kjelen av varmen, mens du rører til deigen er jevn.
  • Sett kjelen tilbake på middels varme og rør i et minutts tid, til deigen har dampet litt fra seg og begynner å danne et belegg i bunnen av gryten.
  • Rør inn ett og ett egg.
  • Smuldre osten og rør den inn i deigen sammen med litt revet muskat og halvparten av de finhakkede valnøttene. Smak til med salt og pepper.
  • Varm ovnen til 180 grader.
  • Fyll deigen i en sprøytepose med stor nok åpning til at de største valnøttbitene kommer gjennom, og sprøyt 3–4 cm store kuler på et bakepapir.
  • Pensle gougèresene med pisket eggeplomme og dryss resten av valnøttene over dem.
  • Stek i 25 minutter til de er gylne og oppblåste.
  • Server med én gang.
  • Denne deigen kan du godt lage dagen før servering og bake like før gjestene kommer. Det går også an å fryse de ferdige puffene og varme dem opp like før servering.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner