Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Gresskar

Gresskarsuppe med miso

Gresskarsuppe med søtpoteter og miso

Gresskarsuppe med søtpoteter og miso

-
+

Gresskarsuppe med søtpoteter og hvit miso

  • 1.00 kg Kabocha, hokkaido eller flaskegresskar
  • 550.00 g Søtpoteter
  • 4.00 stk Hvitløkskløfter
  • 3.00 ss Olivenolje
  • 1.00 stk Stor sjalottløk
  • 2.00 ts Revet, fersk ingefær
  • 3.00 ss Mild hvit eller gul miso
  • 1.50 l Grønnsakskraft
  • 2.00 ss Hakket gressløk
  • 3.00 ss Gresskarfrø
  • 0.50 ts Togarashi eller en blanding av chilipulver og svarte og hvite sesamfrø

Varm ovnen til 200 grader.

Skjær gresskaret i to og skrap ut frøene og trådene i midten.

Skrell søtpotetene og del dem i to eller fire avhengig av størrelse i utgangspunktet.

Skrell og riv ingefæren.

Legg gresskar og søtpoteter i en langpanne, strø med salt og pepper og litt olivenolje.

Bak i ovnen ca 1 time, til begge deler er møre. Avkjøl litt.

Hakk sjalottløken og hvitløken i små biter og surr på middels varme i 1 ss olivenolje til den er myk og blank.

Skrap kjøttet ut av gresskaret og ha dette i suppegryten med søtpotetene, ingefær og 1,5 liter grønnsakskraft.

Kok opp og la det simre i ca 15 minutter.

Rør i hvit miso og kjør suppen i blender eller bruk en stavmikser for å få en jevn konsistens.

Spe med mer vann og kraft hvis nødvendig og smak evt. til med salt og pepper.

Server med hakket gressløk, et dryss chilipulver og sesamfrø, om du da ikke får tak i togarashi eller har laget ditt eget.