Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Høstmat

Hjemmelaget gresskariskrem med sprø topping

Fem deilige gresskaroppskrifter til Halloween
Oppskrift på iskrem med gresskar

Oppskrift på iskrem med gresskar

-
+

Iskrem med gresskar

  • 2.5 dl Kremfløte
  • 1 dl H-melk
  • 4 ss Sukker
  • 3 stk Eggeplommer
  • 0.5 stk Vaniljestang
  • 300 g Gresskar
  • 1 ss Honning
  • Isbiter
  • Salt

Gresskarkjernetopping

  • 4 ss Gresskarkjerne
  • 1 ss Sukker

Slik lager du gresskariskrem uten ismaskin og fryser

Slik gjør du:

  • Del vaniljestangen i to og skrap ut frøene. Ha dem i en kjele.
  • Ha fløte, melk og sukker i kjelen. Varm opp.
  • Pisk sammen eggeplommene. Ha en øse med den varme fløte- og melkeblandingen i eggene og pisk det sammen slik at eggene ikke koagulerer når de helles i den varme fløte- og melkeblandingen. Hell i eggene og pisk det godt sammen. Avkjøl.
  • Varm ovnen til 220 grader varmluft.
  • Skrell og del gresskaret i grove biter. Ha gresskar på et stekebrett med bakepapir og bak gresskarbitene i 20 minutter eller til de er møre.
  • Ha bakt gresskar og honning i en bolle og miks det sammen med en stavmikser.
  • Bland inn gresskar i den avkjølte isblandingen.
  • Ha isbiter og salt i en ziplock pose og 1 dl iskremrøre i en litt mindre ziplockpose.
  • Ha posen med iskremrøre i posen med isbiter, lukk igjen og rist posen i omtrent 5 minutter.

Gresskarkjernetopping

  • Gresskarkjerner blir skikkelig smakfulle når de ristes i en stekepanne, og det er ekstra godt med noe knasende på toppen av isen!
  • Gresskarkjerner kommer som oftest fra et gresskar som heter kjernegresskar eller nakenfrø gresskar. Disse frøene kan spises rå fordi de ikke har et beskyttende skall.

Slik gjør du:

  • Ha gresskarkjerner og sukker i en varm stekepanne.
  • Stek det sammen til gresskarkjernene popper og sukkeret er smeltet.
  • Ha det over på et bakepapir og avkjøl.
  • Gjør dette sammen med en voksen.