Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Grillet gulrot med tahini-gulrotkrem

Slik lar du gulrøttene spille hovedrollen
Slik lager du grillet gulrot med tahini-gulrotkrem

Slik lager du grillet gulrot med tahini-gulrotkrem

-
+

Grillet gulrot

  • 4 stk gulrot
  • 1 dl gulrotjuice
  • 2 stk sitroner (saften)
  • 5 g søl (rødalge)
  • solsikkekjerner
  • sesamfrø

Gulrotkrem

  • 4 stk gulrot
  • 4 ss smør
  • 1 ts tahini
  • 1 klype salt

Dashi

  • 1 ark kombu
  • litt søl (rødalge)
  • 3 dl vann

Slik gjør du:

  • Gulrøttene fryses ned for å forandre konsistensen.
  • Sitronsaft, gulrotjus og søl blandes til en syltelake og kokes opp.
  • Gulrøttene tines og trekkes i syltelaken over natten. Ta gulrøttene ut av laken og grill dem mens du pensler med klarnet smør til de får en gyllen skorpe og de er gjennomvarme.
  • Solsikkekjernene stekes i smør til de er gylne. Sesamfrø ristes i tørr panne til de er gylne. Anrett grillet gulrot på gulrotkrem, hell over dashi og topp med solsikkekjerner og sesamfrø.

Gulrotkrem:

  • Gulrøttene kuttes i mellomstore biter og kokes møre i litt vann. Kjør bitene i blender med tahini, salt og smør.

Dashi:

  • Kok opp vannet og ta kjelen av varmen. Tilsett alle ingrediensene. La blandingen stå og trekke i cirka én time. Man kan også tilsette grønnsaksrester og la disse trekke sammen med tangen.
  • Smakes til med sitron og salt.