Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Grillet gulrot med tahini-gulrotkrem

Slik lar du gulrøttene spille hovedrollen

Slik lager du grillet gulrot med tahini-gulrotkrem

-
+

Grillet gulrot

  • 4 stk gulrot
  • 1 dl gulrotjuice
  • 2 stk sitroner (saften)
  • 5 g søl (rødalge)
  • solsikkekjerner
  • sesamfrø

Gulrotkrem

  • 4 stk gulrot
  • 4 ss smør
  • 1 ts tahini
  • 1 klype salt

Dashi

  • 1 ark kombu
  • litt søl (rødalge)
  • 3 dl vann

Slik gjør du:

  • Gulrøttene fryses ned for å forandre konsistensen.
  • Sitronsaft, gulrotjus og søl blandes til en syltelake og kokes opp.
  • Gulrøttene tines og trekkes i syltelaken over natten. Ta gulrøttene ut av laken og grill dem mens du pensler med klarnet smør til de får en gyllen skorpe og de er gjennomvarme.
  • Solsikkekjernene stekes i smør til de er gylne. Sesamfrø ristes i tørr panne til de er gylne. Anrett grillet gulrot på gulrotkrem, hell over dashi og topp med solsikkekjerner og sesamfrø.

Gulrotkrem:

  • Gulrøttene kuttes i mellomstore biter og kokes møre i litt vann. Kjør bitene i blender med tahini, salt og smør.

Dashi:

  • Kok opp vannet og ta kjelen av varmen. Tilsett alle ingrediensene. La blandingen stå og trekke i cirka én time. Man kan også tilsette grønnsaksrester og la disse trekke sammen med tangen.
  • Smakes til med sitron og salt.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk