Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Grillet otoro med plommesalsa

Slik spiser du norsk tunfisk
Slik lager du grillet otoro med plommesalsa

Slik lager du grillet otoro med plommesalsa

-
+

Grillet otoro med plommesalsa

  • 250 g otoro (kjøleskapskald)
  • 3 ss ponzusaus (Lofoten)
  • 2 stk modne norske plommer
  • 1 cm rød chili
  • 1 ss rødløk
  • 1 ss koriander
  • 3 ss limejuice
  • 0.25 ts flaksalt

– Er du så heldig å slå kloen i en bit av den feteste otoren, er det beste er å grille den raskt over glødende kull. Denne må absolutt ikke gjennomstekes, kun gis en fin skorpe på begge sider slik at den fortsatt er rå i kjernen.

– otoro er meget fet, så den takler både sødme, salt, krydder og syre utrolig godt. Denne miksen består av finhakkede søte norske plommer, chili, løk, lime, salt og frisk koriander.

Slik gjør du:

  • Finhakk plommer, rød chili, rødløk, og koriander og bland dette med ferdig ponzusaus, limejuice og salt.
  • Grill tunfisken raskt over glødende kull. Den skal bare få en fin stekeskorpe, ikke bli gjennomstekt.
  • Legg fisken over på en tallerken og hell over litt soya eller ponzusaus som den kan ligge og duppe i.
  • Skjær fisken i biter litt på skrå og på tvers av fibrene med den aller skarpeste kniven du har.
  • Serveres lun med litt plommesalsa på toppen.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner