Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Grøt

Mølsgraut

Nåkka attåt
Jon Fredrik Skauge ved Fannremsgården lager mølsgraut

Jon Fredrik Skauge ved Fannremsgården lager mølsgraut

-
+

Mølsgraut

  • 20.00 l melk
  • 750.00 g sukker
  • 1.50 l surmelk/saup (kjernemelk)
  • 3.00 stk (3-4 stk) kanelstenger
  • 1.00 stk evt. jevning av hvetemel og melk

Slik gjør du:

  • Kok opp melken og tilsett surmelk eller saup (kjernemelk) hvis du har. Fordi melken skiller seg må blandingen piskes til den koker opp. Mølsgrauten skal tradisjonelt ha fin ostemasse.
  • Tilsett sukker og kanelstenger og kok ostemassen inn i flere timer til mysen reduseres. Rør i grauten med jevne mellomrom.
  • Det varierer hvor mye man vil ha mølsgrauten innkokt. Den blir kraftigere på smak og tykkere dess lengre den kokes inn. Prøv deg frem etter smak – mange stopper nok før den tykner helt og jevner i stedet grauten med en blanding av melk og mel.
  • Grauten skal ha en smørbar konsistens. Holder seg i boks i kjøleskapet minst tre uker.
Nåkka attåt