Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Gryterett

Boeuf bourguignon

Høstfest fra egen hage
Oppskrift på boeuf bourguignon

Oppskrift på boeuf bourguignon

-
+

Boeuf bourguignon

  • 1.50 kg høyrygg
  • 4.00 ss tomatpuré
  • 5.00 stk fedd hvitløk, hakket
  • 5.00 stk løk, i grove biter
  • frisk timian
  • 4.00 stk laurbærblad
  • 4.00 ss mel
  • 5.00 dl god oksekraft
  • 8.00 dl rødvin
  • 500.00 g sopp
  • 300.00 g bacon
  • 5.00 stk gulrøtter, i små biter
  • salt, pepper
  • olje, smør
  • 1.00 stk stor håndfull bladpersille, hakket

Slik gjør du

  • Skjær alt kjøttet i terninger. Brun kjøttet godt i en gryte med litt olje. Krydre godt med salt og pepper. Tilsett tomatpuré, hvitløk, løk, timian og laurbærblader. Dryss over melet, rør godt og tilsett kraft og vin.
  • Kok opp, legg på lokk og la småputre i minst 2-3 timer, gjerne lenger. Stek soppen og bacon i litt smør i en stekepanne. Mot slutten av koketiden har du i gulrotbiter og soppen.
  • Smak til med salt og pepper, dryss over persille før servering.
  • Serveres med hjemmelaget potetmos.