Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Gryterett

Chili sin carne

Chili sin carne

Chili sin carne

-
+

Chili sin carne

  • Olivenolje til steking
  • 1.00 stk stor løk, i grove terninger
  • 1.00 stk rød paprika, i terninger
  • 3.00 stk hvitløksfedd, finhakket
  • 2.00 ss tomatpuré
  • 2.00 stk bokser (800 gram) brune eller svarte bønner
  • 1.00 ts kanel
  • 1.00 ss spisskummen
  • 2.00 ts oregano
  • 1.00 stk hel frisk rød chili med frø og frøvegger (alternativt 1 ts chilipulver)
  • 1.00 ss kakaopulver
  • 0.50 dl rødvin
  • 2.00 stk bokser hakkede tomater
  • 1.00 ts sukker
  • rømme
  • Frisk koriander

Mørk, mystisk og ikke så rent lite sexy er denne chilien med kombinasjonen av krydder, tomat, bønner og bittelitt sjokolade. Lager du den dagen i forveien, utvikler smakene seg maksimalt, og du kan himle med øynene av glede når du setter deg ned og nyter den på en kjøttfri mandag.
Retten er hentet fra kokeboken "Kjøttfri mandag"

 


Slik gjør du

1. Ha olivenolje i en gryte og stek løk, grovrevet gulrot, paprika og hvitløk på
middels varme til løken er blank og myk.

2. Tilsett tomatpuré og la det frese et par minutter.

3. Ha bønner, krydder og kakao i gryta og la det steke to minutter på middels varme mens du rører.

4. Hell på vinen, kok opp og la alkoholen fordampe før du tilsetter tomatene.

5. Smak til med sukker. Sausen skal være godt balansert uten for mye syre fra tomatene.

6. La det hele surre uten lokk på lav varme, 15–20 minutter.

7. Smak på sausen underveis. Trenger du mer chili? Tilsett mer. Har du tatt for mye? Ja, ja … Du får sette ekstra vann på bordet og smile pent mens du peker på rømmeskålen.

8. Server chilien toppet med rømme og et dryss frisk koriander. Nykokt ris og tortillachips ved siden av gjør måltidet og lykken komplett!

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen