Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Gurkemeiebao

Vegetaringrediensen som metter mange
Slik lager du gurkemeiebao

Slik lager du gurkemeiebao

-
+

Gurkemeiebao

  • 600 g mel
  • 7 ss sukker
  • 1 ss salt
  • 2.5 ss bakepulver
  • 0.5 stk tørrgjærpakke
  • 3.5 dl melk
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 ss gurkemeie

Glacy gresskarfyll

  • 2 dl plum sauce eller hoisin-sauce
  • 1 dl black bean-saus
  • 0.5 dl soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 stk lime, kun safent
  • 2 stk chili, finsnittet uten frø
  • 1 stk gresskar

Topping

  • 1 stk finsnittet vårløk
  • bønnespirer
  • thai-basilikum

Slik gjør du:

  • Bland ingrediensene og elt deigen kraftig. La den heve til det dobbelte.
  • Del deigen opp i små boller på cirka 20 gram. La de heve videre i 45 minutter.
  • Kjevl bollene ovale og pensle baoene med olje på den ene siden.
  • Brett baoen på midten.
  • Steam baoen i 8-10 minutt.
  • Når baoen er avkjølt, kan den snittes i skjøten slik at den enkelt kan fylles.
  • For en mer crispy variant, kan du fylle et tynt lag olje i stekepannen og lett-fritere den på begge sider til den blir gyllen. Gjøres på begge sider.

Slik lager du gresskar med glace:

  • Bak gresskaret helt i ovnen på 220 grader i cirka 30-40 minutter.
  • Dra forsiktig av skallet og riv opp gresskarkjøttet som om det var pulled pork.
  • Rør sammen ingrediensene til glacen og vend dette inn i det opprevede gresskarkjøttet.

Slik anrettes baoen:

  • Bruk en spiseskje til å fylle de dampede baoene. Topp med en blanding av vårløk, bønnespirer og thai-basilikum. Legg de fylte baoene tilbake i bambussteameren og damp dem i to minutt like før servering. Server gjerne på bananblader for en ekstra fargerik presentasjon.