Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Gurkemeiebao

Vegetaringrediensen som metter mange

Slik lager du gurkemeiebao

-
+

Gurkemeiebao

  • 600 g mel
  • 7 ss sukker
  • 1 ss salt
  • 2.5 ss bakepulver
  • 0.5 stk tørrgjærpakke
  • 3.5 dl melk
  • 2 ss solsikkeolje
  • 1 ss gurkemeie

Glacy gresskarfyll

  • 2 dl plum sauce eller hoisin-sauce
  • 1 dl black bean-saus
  • 0.5 dl soyasaus
  • 1 ss sesamolje
  • 1 stk lime, kun safent
  • 2 stk chili, finsnittet uten frø
  • 1 stk gresskar

Topping

  • 1 stk finsnittet vårløk
  • bønnespirer
  • thai-basilikum

Slik gjør du:

  • Bland ingrediensene og elt deigen kraftig. La den heve til det dobbelte.
  • Del deigen opp i små boller på cirka 20 gram. La de heve videre i 45 minutter.
  • Kjevl bollene ovale og pensle baoene med olje på den ene siden.
  • Brett baoen på midten.
  • Steam baoen i 8-10 minutt.
  • Når baoen er avkjølt, kan den snittes i skjøten slik at den enkelt kan fylles.
  • For en mer crispy variant, kan du fylle et tynt lag olje i stekepannen og lett-fritere den på begge sider til den blir gyllen. Gjøres på begge sider.

Slik lager du gresskar med glace:

  • Bak gresskaret helt i ovnen på 220 grader i cirka 30-40 minutter.
  • Dra forsiktig av skallet og riv opp gresskarkjøttet som om det var pulled pork.
  • Rør sammen ingrediensene til glacen og vend dette inn i det opprevede gresskarkjøttet.

Slik anrettes baoen:

  • Bruk en spiseskje til å fylle de dampede baoene. Topp med en blanding av vårløk, bønnespirer og thai-basilikum. Legg de fylte baoene tilbake i bambussteameren og damp dem i to minutt like før servering. Server gjerne på bananblader for en ekstra fargerik presentasjon.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk