Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Heidis enkle

Andeconfit

– Dette er en kjempegod rett
Oppskrift på andeconfit

Oppskrift på andeconfit

-
+

Andeconfit

  • 4.00 stk andelår (1-2 andelår per pers)
  • 5.00 dl andefett eller smør/annen nøytral olje
  • salt (5-6% avhengig av vekten på lårene)
  • 1.00 ss ristet og knust (mortet) sort pepper
  • 2.00 stk fedd hvitløk
  • 2.00 stk knust stjerneanis
  • litt frisk timian eller salvie hvis man har.

Slik gjør du

  • Andelårene saltes og legges deretter i kjøleskapet over natten.
  • Skyll så av de overflødige saltrestene, og tørk med kjøkkenpapir.
  • Legg lårene i en ildfast form sammen med de øvrige krydderne.
  • Dekk så lårene med andefett eller tilsvarende, og stek i ovnen på 160 grader i ca. 1,5 – 2 timer. Lårene er ferdig når kjøttet enkelt kan løses lett ifra beinet.
  • Kjøttet kan enten oppbevares over lengre tid eller legges på rist, og settes tilbake i ovnen slik at en får en sprø og god overflate.
  • Serveres gjerne med linser, bønner og rotgrønnsaker.