Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Heidis enkle

Andeconfit

– Dette er en kjempegod rett

Oppskrift på andeconfit

-
+

Andeconfit

  • 4.00 stk andelår (1-2 andelår per pers)
  • 5.00 dl andefett eller smør/annen nøytral olje
  • salt (5-6% avhengig av vekten på lårene)
  • 1.00 ss ristet og knust (mortet) sort pepper
  • 2.00 stk fedd hvitløk
  • 2.00 stk knust stjerneanis
  • litt frisk timian eller salvie hvis man har.

Slik gjør du

  • Andelårene saltes og legges deretter i kjøleskapet over natten.
  • Skyll så av de overflødige saltrestene, og tørk med kjøkkenpapir.
  • Legg lårene i en ildfast form sammen med de øvrige krydderne.
  • Dekk så lårene med andefett eller tilsvarende, og stek i ovnen på 160 grader i ca. 1,5 – 2 timer. Lårene er ferdig når kjøttet enkelt kan løses lett ifra beinet.
  • Kjøttet kan enten oppbevares over lengre tid eller legges på rist, og settes tilbake i ovnen slik at en får en sprø og god overflate.
  • Serveres gjerne med linser, bønner og rotgrønnsaker.

 

 

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk