Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Heidis enkle

Andelever parfait

– Dette er en kjempegod rett

Oppskrift på andelever

-
+

Andelever parfait

  • 650.00 g andelever
  • 2.00 stk sjalottløk, finkuttes
  • 0.50 dl akevitt
  • 2.00 dl søt hvitvin
  • 2.00 stk fedd hvitløk
  • 550.00 g smør
  • 1.00 stk egg
  • litt fersk timian (Helst sitrontimian)
  • 40.00 g salt
  • litt pepper

Slik gjør du:

  • Blank løk i en gryte, og ha i pepper og urter i en kjele.
  • Kok opp sammen med hvitvin, og reduser til cirka halvparten av væsken.
  • Andeleveren og saltet has i en foodprosessor, og husk å tilsette den reduserte vesken.
  • Spe i med temperert smør og akevitt.
  • Helt til slutt tilsettes egget før blandingen passeres gjennom en sil.
  • Legg så i en ildfast form, og bakes i ovnen på 160 ºC i ca. 10 min.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner