Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Heidis enkle

Andelever parfait

– Dette er en kjempegod rett

Oppskrift på andelever

-
+

Andelever parfait

  • 650.00 g andelever
  • 2.00 stk sjalottløk, finkuttes
  • 0.50 dl akevitt
  • 2.00 dl søt hvitvin
  • 2.00 stk fedd hvitløk
  • 550.00 g smør
  • 1.00 stk egg
  • litt fersk timian (Helst sitrontimian)
  • 40.00 g salt
  • litt pepper

Slik gjør du:

  • Blank løk i en gryte, og ha i pepper og urter i en kjele.
  • Kok opp sammen med hvitvin, og reduser til cirka halvparten av væsken.
  • Andeleveren og saltet has i en foodprosessor, og husk å tilsette den reduserte vesken.
  • Spe i med temperert smør og akevitt.
  • Helt til slutt tilsettes egget før blandingen passeres gjennom en sil.
  • Legg så i en ildfast form, og bakes i ovnen på 160 ºC i ca. 10 min.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk