Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Heidis enkle

Anderillete

– Dette er en kjempegod rett
Oppskrift på anderillette, av Heidi Bjerkan

Oppskrift på anderillette, av Heidi Bjerkan

-
+

Anderillette

  • 4.00 stk andelår
  • 50.00 g grovt havsalt
  • 1.00 ss revet sitron- eller appelsinskall
  • 2.00 ss grovhakket timian
  • 5.00 dl andefett eller smør/annen nøytral olje
  • 1.00 ss ristet og knust (i mørtel) sort pepper
  • 2.00 stk hvitløksfedd
  • Litt frisk timian og/eller rosmarin

Slik gjør du:

  • OBS: Anderilletten er laget med andeconfit som utgangspunkt. Knus salt, sitronskall og urter sammen i en morter. Legg lårene over i en passende form, og gni lårene inn med saltblandingen. Dekk til formen, og la den stå i kjøleskapet i ca. 12 timer. Knus salt, sitronskall og urter sammen i en morter.
  • Varm ovnen til 150 °C.
  • Skyll vekk saltet under rennende kaldt vann, og klapp lårene tørre med kjøkkenpapir. Legg lårene over i en passe stor og tykkbunnet kjele. Tilsett knuste hvitløkfedd, urter, pepper og fett. Lårene skal være nesten helt dekket med fett. Varm det hele sakte opp, og legg på tett lokk eller dekk lårene godt ved hjelp av aluminiumsfolie. Sett kasserollen inn i ovnen, la den stå i ca. 3 timer eller til lårene er så møre at kjøttet faller fra hverandre.
  • La lårene bli litt avkjølt og plukk av alt kjøttet. Riv kjøttet i små biter, eller kjør det med K-kroken (den du bruker når du lager kaker, pastadeig, potetmos , krydrete kjøttkaker og så videre med) i kjøkkenmaskinen. Varm opp igjen 2 dl av fettet, og rør det sammen med kjøttet. Ha alt over på et glass eller lignende og press det godt sammen. Forsegl overflaten med litt fett, sett på lokk og oppbevar rilletten i kjøleskap.