Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Heidis enkle

Braisert svinekjake

– Spis kjeften på dyret

Braisert svinekjake med gårsdagens brød

-
+

Confitert svinekjake

  • 4-8 stk svinekjaker
  • 2.00 ss grovt sjøsalt
  • 100.00 g andefett el. olivenolje
  • 2.00 stk finkuttet løk
  • 2.00 fedd hvitløk finkuttet
  • 4.00 skiver surdeigsbrød (gjerne gårsdagens brød) kuttes i terninger
  • 2.00 ss eplebalsamico-eddik
  • 1.00 hode radicchiosalat
  • litt persille
  • 2.00 ss sennep evt. litt kapers.
  • litt salt

Slik gjør du:

  • Salt svinekjakene over natten.
  • Skyll dem godt i rennende vann før de tørkes med papir, og legges i en ildfast form fylt med andefett eller olivenolje. Formen settes i ovnen med aluminiumsfolie over, og stekes i ca. 3 timer (til kjakene er møre) på ca.160 ºC . Denne prosessen kan med fordel gjøres flere dager før servering.
  • Ta litt av fettet fra stekingen, ha i en kjele og stek løk og hvitløk på lav temperatur.
  • Ta resten av fettet fra svinekjakene, og legg i en ildfast form.
  • Legg så brødterningene i formen, og plasser svinekjakene på toppen.
  • Stekes i ovnen på ca. 160 ºC i ca. 1,5 time.
  • Når svinekjakene og brødet er sprøtt, er det klart til servering.
  • Resten av ingrediensene blandes i en bolle.
  • Tilsett så svinekjakene og brødet i salaten.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk