Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Heidis enkle

Trøndersk gyoza

Oppskrift på trøndersk gyoza av Heidi Bjerkan

Oppskrift på trøndersk gyoza av Heidi Bjerkan

-
+

Trøndersk gyoza

  • 400.00 g frosne eller ferske reker
  • 0.50 stk nykål eller kinakål
  • Gyosaskinn
  • 1.00 dl soyasaus
  • 2.00 ss østerssaus
  • 2.00 ss epleeddik
  • 2.00 ss stjerneanis
  • 2.00 stk centimeter ingefær
  • 10.00 stk sort pepper
  • 3.00 ss solsikkeolje

Slik gjør du

  • Rens rekene og hakk de opp i små biter. Varm kålen i en stekepanne for å få den litt mykere slik at det blir enklere å forme gyosaen. Smakes til med litt salt.
  • Rist stjerneanis og sort pepper i stekepannen før det blandes sammen med soyasaus, østerssaus, epleeddik og ingefær.
  • Følg bruksanvisningen på gyosapakken. Stek så gyosaen i en stekepanne med litt solsikke olje i 30 sekunder, hell oppi vann og steam de i 3 minutter. Dette for å få en krispy overflate.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner