Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Heidis enkle

Trøndersk gyoza

Oppskrift på trøndersk gyoza av Heidi Bjerkan

Oppskrift på trøndersk gyoza av Heidi Bjerkan

-
+

Trøndersk gyoza

  • 400.00 g frosne eller ferske reker
  • 0.50 stk nykål eller kinakål
  • Gyosaskinn
  • 1.00 dl soyasaus
  • 2.00 ss østerssaus
  • 2.00 ss epleeddik
  • 2.00 ss stjerneanis
  • 2.00 stk centimeter ingefær
  • 10.00 stk sort pepper
  • 3.00 ss solsikkeolje

Slik gjør du

  • Rens rekene og hakk de opp i små biter. Varm kålen i en stekepanne for å få den litt mykere slik at det blir enklere å forme gyosaen. Smakes til med litt salt.
  • Rist stjerneanis og sort pepper i stekepannen før det blandes sammen med soyasaus, østerssaus, epleeddik og ingefær.
  • Følg bruksanvisningen på gyosapakken. Stek så gyosaen i en stekepanne med litt solsikke olje i 30 sekunder, hell oppi vann og steam de i 3 minutter. Dette for å få en krispy overflate.