Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Heidis enkle

Lammetartar

– Lam er jo en klassiker

Oppskrift på lammetartar

-
+

Lammetartar

  • 300.00 g renskåret lammekjøtt (lår eller filet)
  • salt og pepper

Ramsløkolje

  • 300.00 g solsikkeolje eller rapsolje (uten smak)
  • 300.00 g ramsløkblader
  • 100.00 g bladpersille

Ramsløksmajones

  • 2.00 stk eggeplommer
  • 1.00 ts sennep
  • 0.50 stk sitron, press ut saften
  • 200.00 g ramsløksolje
  • litt vann
  • salt

Slik gjør du

 

Lammetartar

  • Finhakk lammekjøttet og smak til med salt og pepper.
  • Alle ingredienser blandes i ca. 6 minutter på høyeste hastighet i foodprosessoren. Fint hvis oljen er varmet til 50 grader før den blandes inn. Siles så.
  • Pisk eggeplommer, salt, sennep og sitronsaft litt luftig. Oljen piskes i en tynn stråle ned i eggemassen til en passende tykkelse. Må kanskje justeres med litt vann. Smak til.
  • Server med 4-8 skiver rugbrød.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk