Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Heidis enkle

Lammetartar

– Lam er jo en klassiker

Oppskrift på lammetartar

-
+

Lammetartar

  • 300.00 g renskåret lammekjøtt (lår eller filet)
  • salt og pepper

Ramsløkolje

  • 300.00 g solsikkeolje eller rapsolje (uten smak)
  • 300.00 g ramsløkblader
  • 100.00 g bladpersille

Ramsløksmajones

  • 2.00 stk eggeplommer
  • 1.00 ts sennep
  • 0.50 stk sitron, press ut saften
  • 200.00 g ramsløksolje
  • litt vann
  • salt

Slik gjør du

 

Lammetartar

  • Finhakk lammekjøttet og smak til med salt og pepper.
  • Alle ingredienser blandes i ca. 6 minutter på høyeste hastighet i foodprosessoren. Fint hvis oljen er varmet til 50 grader før den blandes inn. Siles så.
  • Pisk eggeplommer, salt, sennep og sitronsaft litt luftig. Oljen piskes i en tynn stråle ned i eggemassen til en passende tykkelse. Må kanskje justeres med litt vann. Smak til.
  • Server med 4-8 skiver rugbrød.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner