Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Heidis enkle

Lammetunge med sellerisalat og pepperrot

– En frokost for de som er tøffe i trynet

Oppskrift på lammetunge

-
+

Lammetunge med sellerisalat og pepperrot

  • 2.00 stk lammetunger

Saltlake

  • 1.00 l vann
  • 80.00 g salt
  • 10.00 g sukker
  • 1.00 stk laurbærblad
  • 0.25 ss hel sort pepper

Kokelake

  • 1.00 stk liten løk
  • 2.00 fedd hvitløk
  • 0.50 stk gulrot
  • 1.00 stk laurbærblad
  • litt fersk timian

Sellerisalat

  • 300.00 g rotselleri, rives eller kuttes i strimler
  • 0.50 dl majones
  • 0.50 dl god rømme
  • 1.00 ts dijonsennep
  • 0.25 stk økologisk sitron
  • litt salt
  • litt sukker
  • litt revet pepperrot

Slik gjør du

 

Saltlake

  • Kok opp alle ingrediensene, og avkjøl før tungene legges oppi.
  • La tungene stå i minimum 3-4 dager og maks 7 dager.

Kokelake

  • Kok tungene på svak varme i ca 2 timer, til skinnet løsner lett.
  • La tungene avkjøles litt før de renses og legges tilbake i laken for så avkjøle seg helt.
  • Med dette unngår en at tungene blir tørre.
  • De kan oppbevares i laken i ca 1 uke.

Sellerisalat

  • Alt blandes og smakes til med litt sitronsaft og revet sitronskall.
  • Skjær tungene i tynne skiver på langs, og anrett dette sammen med sellerisalaten på en skive surdeigsbrød.
  • Dette smaker også godt med rødbeter på.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk