Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Heidis enkle

Trønderske rugnudler

Sunnere nudler med rugmel

Nudler. Oppskrift på trønderske rugnudler av Heidi Bjerkan

-
+

Trønderske rugnudler

  • 4.00 dl vann
  • 10.00 g kansui pulver (Lages ved å legge et tynt lag bakepulver på aluminiumsfolie og deretter stekes på 130 grader i 1 time)
  • 12.00 g salt
  • 100.00 g rugmel som ristes i tørr stekepanne
  • 600.00 g hvetemel
  • 300.00 g pizza/kake mel
  • Maizena (til kjevling)

Slik gjør du

  • Bland alle ingrediensene sammen, og kna deigen i ca. 10 min til en smidig god deig. Deigen kan gjerne lages en dag i forveien, eller hvile i minimum 30 minutter.
  • Bruk en pastamaskin for å kjevle ut deigen, før den kjøres gjennom pastamaskinen på "spagettimodul”. Dust så nudlene med maizena for å hindre at de klistrer seg sammen.
  • Kokes i rikelig med vann i 50 sekunder, og bruk spisepinner til å skille nudlene fra hverandre under koking.

Tips: Ta vare på litt av kraften til å dyppe nudlene i, sammen med en skål med soyasaus med litt ingefær og stjerneanis.

Det er godt spise rettich eller reddiker til.

Vi bruker informasjonskapsler (cookies) for å gi deg en best mulig brukeropplevelse på DN.no. Disse brukes til analyseformål, produktforbedringer samt tilpasning av annonser og innhold. Les mer om informasjonskapsler og hvordan vi behandler personopplysninger på våre personvernsider.

Les mer Lukk