Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Heidis enkle

Spicy lammenyrer på toast

– En frokost for de som er tøffe i trynet
Oppskrift på spicy lammenyrer

Oppskrift på spicy lammenyrer

-
+

Spicy lammenyrer på toast

  • 5.00 stk lammenyrer
  • 6.00 ss grov spelt
  • 3.00 ts sennepspulver
  • 0.50 ts cayennepepper
  • 2.00 ss nøytral olje til steking
  • 2.00 ss smør
  • litt sort pepper
  • litt salt
  • 4.00 skiver surdeigsbrød som ristes
  • 8.00 ss rørosrømme

Slik gjør du

  • Nyrene deles i to på langs og renses fri for sener.
  • Vendes rundt i mel- og krydderblandingen.
  • Stekes med olje i stekepannen på middels varme i ca. 30-45 sekunder på hver side.
  • Tilsett smør helt til slutt, og øs det over nyrene.
  • Tas ut av pannen og legges på et papir.
  • Brødet ristes.
  • Smør på rørosrømme, og legg på litt syltet løk hvis ønskelig, og anrett nyrene som vist på bildet.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner