Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Helt vilt

Gaute Vindeggs suppe med ville vekster

Dette ugresset kan du lage gresselig god suppe av
Kokk og sanker Gaute Vindegg gir deg oppskriften på mat du kan plukke i naturen. Denne uken: Suppe

Kokk og sanker Gaute Vindegg gir deg oppskriften på mat du kan plukke i naturen. Denne uken: Suppe

-
+

Suppe med ville vekster

  • 250 g forvellede grønne planter etter eget ønske
  • 1 stk boks kremfløte eller crème fraîche
  • 1.5 dl kyllingkraft eller blåskjellkraft (hvis du har)
  • 2.5 dl vann (evt. med buljong eller lignende)
  • litt smør
  • 1 stk sitron
  • 3 stk egg
  • dauvnelse med blomster til pynt
  • andre spiselige blomster, små pene skvallerkålblader, vassarve eller andre små fine planter

Slik gjør du:

  • Selv foretrekker jeg å bruke omtrent like mye brennesle og skvallerkål, og noen never med løkurt og ryllik. Dette vil være rundt regnet en halvfull pose med planter.
  • Skyll bladene fri for rusk eller jord, og ta bort eventuell hard stilk. Du trenger ikke rense så mye, ettersom vekstene skal kokes og kjøres sammen.
  • Kok opp vann i en kjele, ha i salt så det smaker (50 gram per liter, sånn cirka)
  • Ha i alle bladene mens vannet koker, la de falle sammen, cirka ett til to minutter. Sil av og kjøl ned i kaldt vann. Sil også av når de er avkjølt.
  • Varm opp fløte og vann, ha så i bladene.
  • Ha alt i en blender/kjøkkenmaskin eller kjør det med stavmikser. Hvis blandingen er veldig grov kan den eventuelt siles, men kjør helst til du har en noenlunde jevn suppe.
  • Mens dette kjører seg sammen, kan du koke eggene slik du liker dem. Når de er avkjølt, skrell eggene og del de i to.
  • Rens og vask blader til pynt, rens blomstene.
  • Om du har litt tørt brød, er det også et ypperlig tilbehør å kutte dette i små biter og steke bitene i olje og smør til de er gylne.
  • Smak til suppen med sitron og salt. Du kan også ha i pepper eller andre krydder etter eget forgodtbefinnende.