Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Helt vilt

Harelår i fløtesaus med tranebær

Harelår i fløtesaus

Harelår i fløtesaus

-
+

Harelår i fløtesaus med tranebær

  • 4.00 stk Harelår
  • 4.00 stk stangselleri
  • 4.00 ss tørket tranebær
  • 1.00 ss grønn einerbær
  • 1.00 ss olje til steking
  • Litt salt og pepper
  • 3.00 dl kyllingkraft
  • 3.00 dl fløte

Slik gjør du

  • Brun harelårene i litt olje sammen med løk.
  • Tilsett kraft, einebær og fløte.
  • Kok til lårene er møre i rundt 45 min, smak til med salt og pepper.
  • Rett før servering tilsettes tørkede tranebær om du har. Det fungerer også bra med tyttebær.
  • Server med kokt emmer eller bygg. Det er også veldig godt med potetpuré.
  • Vil du ha grønnsaker til, er det rotgrønnsaker som sellerirot, persillerot, kålrot og gulrot som gjelder. Frest, blandet skogsopp er alltid fristende.

Se viner som passer til:

Vilt i Vindatabasen

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner