Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Helt vilt

Elgtartar

Oppskrift på elgtartar av Heidi Bjerkan

Oppskrift på elgtartar av Heidi Bjerkan

-
+

Ingredienser

  • 700.00 g elgkjøtt fra lår, fritt for sener
  • 3.00 ss grov sennep
  • 1.00 ss dijon sennep
  • 1.00 ss sitrontimian
  • 0.50 ss einebær, helst grønne
  • 4.00 ss eggeplommer
  • litt salt og ristet pepper
  • 1.00 stk rødløk
  • 4.00 stk saltbakte rødbeter

SLIK GJØR DU

Kvern kjøttet på en grov kvern, eller grovhakk med kniv.

Bland alt, bortsett fra løk og rødbeter som du serverer ved siden av.

Ved tilberedningen av tartar er det veldig viktig med hygienen. Vask gjerne over fjølen eller kvernen med sprit før du kverner kjøttet.

Det er også supergodt med syltede kantareller til.

88

Beaujolais Château Cambon 2012

Produsent: Marie Lapierre , Beaujolais , Frankrike

Pris: 159,90 Varenummer: 753201 Utenfor sortiment, Importør: Blend Wines

50 år gamle vinstokker. Flott aromatisk sursøt jordbærfrukt med innslag kirsebær og blomster på duft. Flott leskende frukt på smak med finkornede tanniner og syrlig utgang. Drikk nå til 2016. Passer til lyst kjøtt og hvit fisk. BDK BK

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner