Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Helt vilt

Elgtartar

Oppskrift på elgtartar av Heidi Bjerkan

Oppskrift på elgtartar av Heidi Bjerkan

-
+

Ingredienser

  • 700.00 g elgkjøtt fra lår, fritt for sener
  • 3.00 ss grov sennep
  • 1.00 ss dijon sennep
  • 1.00 ss sitrontimian
  • 0.50 ss einebær, helst grønne
  • 4.00 ss eggeplommer
  • litt salt og ristet pepper
  • 1.00 stk rødløk
  • 4.00 stk saltbakte rødbeter

SLIK GJØR DU

Kvern kjøttet på en grov kvern, eller grovhakk med kniv.

Bland alt, bortsett fra løk og rødbeter som du serverer ved siden av.

Ved tilberedningen av tartar er det veldig viktig med hygienen. Vask gjerne over fjølen eller kvernen med sprit før du kverner kjøttet.

Det er også supergodt med syltede kantareller til.

88

Beaujolais Château Cambon 2012

Produsent: Marie Lapierre , Beaujolais , Frankrike

Pris: 159,90 Varenummer: 753201 Utenfor sortiment, Importør: Blend Wines

50 år gamle vinstokker. Flott aromatisk sursøt jordbærfrukt med innslag kirsebær og blomster på duft. Flott leskende frukt på smak med finkornede tanniner og syrlig utgang. Drikk nå til 2016. Passer til lyst kjøtt og hvit fisk. BDK BK