Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Helt vilt

Røkt reinsdyr

Oppskrift på røkt reinsdyr av Heidi Bjerkan

Oppskrift på røkt reinsdyr av Heidi Bjerkan

-
+

Ingredienser

  • 500.00 g kjøtt fra låret, fritt for sener
  • 2.00 ss salt
  • 10.00 stk einebær, knust og grønne
  • 10.00 stk svart pepperkorn, ristet og grovt kvernet
  • 0.50 sitron, revet skall

Lefse

  • 12.00 dl hvetemel
  • 5.00 dl lunkent vann
  • 25.00 g gjær
  • 1.00 ss sukker
  • 1.00 ts salt

Røkt reinsdyrkjøtt med lefse og cottage cheese er velsmakende på fjell- eller skogstur. Man kan også kjøpe tørket reinsdyrkjøtt og bruke på samme måte.

SLIK GJØR DU

Salt og krydre kjøttet, la det ligge i romtemperatur i tre timer.

Røkes med einekvister i Abu-røyker, eller i en vid kjele med lokk. Bare fantasien setter grenser for hva man kan bruke til røkekammer.

Røkes til kjøttet får en god røksmak. Pass på at det ikke blir for varmt, slik at det blir gul røyk og smaker surt.

Tenn på få kvister om gangen, gjerne flere ganger.

Server med lefse og cottage cheese.

LEFSE

Lag lefse ved å blande hvetemel, lunkent vann, gjær, sukker og salt, la heve, kjevle og stek på takke eller i tørr stekepanne, eller på oppvarmet sten.

Se viner som passer til:

Vilt i Vindatabasen

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner