Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Helt vilt

Hareterrine

Oppskrift: Hareterrine

Oppskrift: Hareterrine

-
+

Hareterrine

  • 400.00 g harekjøtt
  • 150.00 g spekk
  • 0.50 dl portvin
  • To centimeter revet ingefær
  • 0.50 stk grønn chili, finkuttet
  • ts 1/8 teskje allehånde
  • 1.00 stk finhakket sjalottløk

Slik gjør du

  • Mariner harekjøttet og krydder i portvin i en times tid.
  • Kvern kjøtt og spekk grovt én gang om du ønsker en grov paté, og to ganger om du ønsker en litt finere variant.
  • Bland alt godt slik at farsen blir litt seig.
  • Ha i ildfast form, bak i ovnen på 120 grader til kjernetemperatur er 70 grader.
  • Server med nybakt surdeigsbrød, og rognebær- eller eplegelé.

Se viner som passer til:

Vilt i Vindatabasen

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner