Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Helt vilt

Russiske erter

Oppskrift på russiske erter av Heidi Bjerkan

Oppskrift på russiske erter av Heidi Bjerkan

-
+

Ingredienser

  • 2.00 l vann
  • 1.00 kg sukker
  • 2.00 kg erter

SLIK GJØR DU

Kok opp 2 liter vann og 1 kg sukker, tilsett 2 kg erter og la dem få et oppkok. Sil av ertene og ha dem i langpanne med bakepapir i bunnen.

La dem tørke i stekeovnen ved 90 grader i omtrent to døgn. Om de ikke har fått riktig brunfarge, skru opp ovnen til 180 grader til de får riktig farge. Vær forsiktig slik at ertene ikke brenner seg.

Ertene oppbevares i tette glass.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner