Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Helt vilt

Rypepostei

Oppskrift på rypepostei av Heidi Bjerkan

Oppskrift på rypepostei av Heidi Bjerkan

-
+

Ingredienser

  • 300.00 g innmat og kjøtt av rype
  • 300.00 g kyllinglever el. andelever
  • 250.00 g brunet smør
  • 1.00 stk liten løk, finhakket
  • 3.00 dl rødvin
  • 20.00 stk sorte pepperkorn
  • 20.00 stk einebær
  • 1.00 ts salt
  • 1.00 ts honning

SLIK GJØR DU

Lag en reduksjon på pepper, einebær, løk, honning og rødvin.

Kok inn all væske.

Kjør kjøtt, lever og salt med reduksjonen til en glatt røre i hurtigmikser, spe med lunkent brunet smør.

Ha i ildfast form, bak i ovn på 110–120 grader i circa 30 minutter.

Avkjøles. Server gjerne med eple- og rognebærgelé.

92

Markus Molitor Bernkasteler Lay Riesling Auslese*** 2011

Produsent: Markus Molitor , Mosel , Tyskland

Pris: 209,50 Varenummer: 476401 Utenfor sortiment, Importør: Record

Lukket duft med hint av mineraler. Ren og fin harmoni mellom syre og sødme. Lang og delikat med en ren og pen frukt. Drikk nå til 2025. Passer til strekt krydret mat og ost. MB MB

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner