Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Helt vilt

Elgrulade

Oppskrift på elgrulade av Heidi Bjerkan

Oppskrift på elgrulade av Heidi Bjerkan

-
+

Ingredienser

  • 2.00 kg ferdig utbenet elg-slagside fra ribben
  • 1.50 ss hakket timian
  • 1.50 ss knuste einebær, gjerne grønne
  • 1.00 ss sort pepper, ristet og knust
  • 0.50 ss salt
  • litt hyssing

OVER BÅL

Krydre elgsiden og rull sammen til en «rullekake».

Legg den tett på bålet og stek på indirekte varme til den er cirka 68 grader.

Langtidssteking blir best, men tar gjerne tre til fire timer.

Server med rømme smakt til med revet pepperrot og saltbakte rødbeter: Legg rødbetene i en beholder fylt med grovt salt, og bak dem på kanten av bålet.

I STEKEOVN

Legg ruladen i langpannen med gulrot, løk og stangselleri.

Stek på 130 grader til kjernetemperaturen er 68 grader.

Sprøstek den i olje i stekepannen til slutt. Vend den godt, slik at den blir spør og fin i fargen. Tilsett en klatt med smør på slutten av bruningen.

Kok ut langpannen med litt vann/kraft, og tilsett fløte som runder smaken. Smaksett med pepperrot.

91

Dominio do Bibei Lalama 2009

Produsent: Domino de Bibei , Ribeira Sacra , Spania

Pris: 199,90 Varenummer: 5959501 Bestillingsutvalget, tilgjengelig i annen årgang, Importør: Vinarius

Floral duft med hint av roser, mandler og bringebær. Nydelig nerverik frukt med en flott konsentrasjon, syre og balanserte, lange tanniner. Mye vin for pengene fra et av de mest interessante områdene i Spania. Drikk nå til 2015. Passer til kalv, svin og sopp. MB/BDK MB