Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Høstgryte med gresskar, kål og ris

-
+

Høstgryte med gresskar, kål og ris

  • 1.00 stor gul løk 
  • 4.00 hvitløksfedd 
  • 1.00 ss kokosolje, ghee eller olivenolje 
  • 1.00 flaskegresskar, gresskar eller hokkaidogresskar 
  • 3.00 stilker rosmarin, knuses med en kniv
  • 1.00 sitron, skall og saft
  • 1.00 lite hvitkålhode 
  • 2.50 dl råris, bløtlegges 
  • 2.50 dl black eye bønner, bløtlegges 
  • 1.50 l liter vann, eller mer 
  • 1.00 ss grønnsaksbuljong 
  • 3.00 tørkede laurbærblader
  • salt og pepper 

Til servering

  • yoghurt naturell 
  • fersk persille, hakket
  • eple, hakket
  • parmesan, revet

Legg ris og bønner i ­separate boller, ha på vann og la stå åtte til tolv timer. Hell av vannet og skyll godt før de brukes.

Skrell og hakk løk og hvitløk. Skrell og del gresskaret, fjern frøene. Skjær kjøttet i biter. Stek løk, hvitløk og rosmarin i olje. Rør om av og til. Tilsett gresskarbitene og sitronskall og rør rundt. Skjær hvitkålen i strimler, ta vekk stammen. Tilsett kål, ris, bønner, vann, buljong, laurbærblader, salt og pepper og rør rundt. Legg på lokk og kok opp. La små­koke på lav varme i 45–60 ­minutter. Ha på mer vann underveis hvis det trengs. Gryten er klar når risen og bønnene er myke.

Server med litt yoghurt, fersk ­persille og hakket eple.

Se viner som passer til:

Grønnsaker i Vindatabasen

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner