Oppskrift på spaghetti av gresskar med pesto
Her bruker du selve innmaten i gresskaret som vanligvis ikke blir brukt. Resten av gresskaret kan du bruke til andre oppskrifter.
Slik gjør du:
«Spaghetti»
- Kløyve gresskaret i to, og skrap ut innmaten. På dette gresskaret har innmaten lange spaghettilignende tråder, derav navnet.
- Legg all innmaten over i en bolle og jobb med hendene for å skille trådene fra hverandre. Plukk samtidig ut kjernene som lurer seg innimellom.
- Kok opp vann med en teskje salt og 1 ss eplesidereddik og forvell trådene i vannet i ca 3-4 minutter.
- Hell over i en sil og press ut overflødig vann, varm så trådene videre i en kjele med litt olivenolje og smak til med salt.
Pesto
- Bruk en morter og knus gresskarkjernene sammen til en fin masse sammen med hvitløksfedd, vend inn parmesanen og oljene og smak til med salt.
- Server de varme trådene på en raus skje med gresskarpesto - en temperert eggeplomme på toppen og noen blader av oregano eller timian, eventuelt noen sprø gresskarkjerner i tillegg.