Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Høstmat

Gresskarspaghetti med gresskarkjernepesto

Fem deilige gresskaroppskrifter til Halloween
Oppskrift på spaghetti av gresskar med pesto

Oppskrift på spaghetti av gresskar med pesto

-
+

Gresskarspaghetti med gresskarkjernepesto

  • 1 stk Spaghettigresskar
  • 1 ss Eplesidereddik
  • 1 dl Gresskarkjerner
  • 0.5 dl Gresskarkjerneolje
  • 4 ss Olivenolje
  • 4 ss Revet parmesan
  • 1 stk Fedd hvitløk
  • 2 stk Eggeplommer
  • Salt
  • Oregano eller timian

Her bruker du selve innmaten i gresskaret som vanligvis ikke blir brukt. Resten av gresskaret kan du bruke til andre oppskrifter.

Slik gjør du:


«Spaghetti»

  • Kløyve gresskaret i to, og skrap ut innmaten. På dette gresskaret har innmaten lange spaghettilignende tråder, derav navnet.
  • Legg all innmaten over i en bolle og jobb med hendene for å skille trådene fra hverandre. Plukk samtidig ut kjernene som lurer seg innimellom.
  • Kok opp vann med en teskje salt og 1 ss eplesidereddik og forvell trådene i vannet i ca 3-4 minutter.
  • Hell over i en sil og press ut overflødig vann, varm så trådene videre i en kjele med litt olivenolje og smak til med salt.


Pesto

  • Bruk en morter og knus gresskarkjernene sammen til en fin masse sammen med hvitløksfedd, vend inn parmesanen og oljene og smak til med salt.
  • Server de varme trådene på en raus skje med gresskarpesto - en temperert eggeplomme på toppen og noen blader av oregano eller timian, eventuelt noen sprø gresskarkjerner i tillegg.