Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Høstmat

Langstekte andelår med plommesaus og nudler

Slik bruker du høstens plommer

-
+

Langstekte andelår med plommesaus og nudler

  • 4 stk andelår
  • 750 g plommer
  • 5 ss soyasaus
  • 2.5 ts five-spicekrydder
  • 2 stk stjerneanis
  • 1 stk kanelstang
  • 1 ss olje
  • 2 stk ferske rød chili
  • 4 stk hvitløksfedd
  • 3 ss brunt sukker
  • salt og pepper
  • grønnsaker (sopp, sukkererter, gulrot, rødløk) etter ønske
  • udonnudler (eller andre nudler)
  • koriander og vårløk til anretning

Slik gjør du

  • Varm ovnen til 200 grader.
  • Skjær plommene i to og fjern steinene. Bland dem godt med krydder, soya, sukker, hvitløk og olje i en bolle, før du heller blandingen i en langpanne eller ovnsfast form som har plass til andelårene.
  • Krydre andelårene med salt og pepper, og legg dem på toppen av plommene. Dekk formen med folie og stek i to timer eller til lårene begynner å kjennes møre ut.
  • Ta folien av og stek videre i 30 minutter.
  • Plukk kjøttet på lårene av bena mens det fortsatt er varmt og rør det inn i sausen. Smak eventuelt til med mer sødme eller salt.
  • Du kan også servere lårene hele på toppen av nudler, saus og grønnsaker hvis du foretrekker det.
  • Kok nudler etter anvisning på pakken. Skyll i kaldt vann.
  • Skjær grønnsaker i jevnstore biter og stek på høy varme i en wok eller panne med høye sider.
  • Ha nudler, saus og andekjøtt i woken og vend alt sammen til det er varmt.
  • Server med hakket vårløk og koriander på toppen.