Langstekte andelår med plommesaus og nudler
- 4 stk andelår
- 750 g plommer
- 5 ss soyasaus
- 2.5 ts five-spicekrydder
- 2 stk stjerneanis
- 1 stk kanelstang
- 1 ss olje
- 2 stk ferske rød chili
- 4 stk hvitløksfedd
- 3 ss brunt sukker
- salt og pepper
- grønnsaker (sopp, sukkererter, gulrot, rødløk) etter ønske
- udonnudler (eller andre nudler)
- koriander og vårløk til anretning
Slik gjør du
- Varm ovnen til 200 grader.
- Skjær plommene i to og fjern steinene. Bland dem godt med krydder, soya, sukker, hvitløk og olje i en bolle, før du heller blandingen i en langpanne eller ovnsfast form som har plass til andelårene.
- Krydre andelårene med salt og pepper, og legg dem på toppen av plommene. Dekk formen med folie og stek i to timer eller til lårene begynner å kjennes møre ut.
- Ta folien av og stek videre i 30 minutter.
- Plukk kjøttet på lårene av bena mens det fortsatt er varmt og rør det inn i sausen. Smak eventuelt til med mer sødme eller salt.
- Du kan også servere lårene hele på toppen av nudler, saus og grønnsaker hvis du foretrekker det.
- Kok nudler etter anvisning på pakken. Skyll i kaldt vann.
- Skjær grønnsaker i jevnstore biter og stek på høy varme i en wok eller panne med høye sider.
- Ha nudler, saus og andekjøtt i woken og vend alt sammen til det er varmt.
- Server med hakket vårløk og koriander på toppen.