Dagens Næringsliv

Åpne i appen

Åpne

Høstmat

Pannekaker med kongechampignon

Lær å lage smakfulle høstpannekaker med kongechampignon
Oppskrift på pannekaker med kongechampignon

Oppskrift på pannekaker med kongechampignon

-
+

Pannekaker med kongechampignon

  • 250 g kongechampignon (eller annen kjøttfull, mør skogsopp)
  • 2 ts mel
  • 4 ss smør/andefett
  • Salt og pepper
  • 25 g hasselnøttkjerner
  • 400 g økt ost (Forest, fumé au bois)
  • 4 ss gressløk
  • 50 g smør
  • 1 dl melk
  • 0.5 dl kefir
  • 1 ts salt
  • 0.5 ts bakepulver
  • 2 egg
  • 130 g mel
  • 40 g smeltet smør til steking

Ristet kongechampignon

  • Kutt stilken av hatten og del stilken på langs. Skjær av skivelaget under hatten hvis det er blitt svart. Er det sprøtt, lyst og friskt, er det godt!
  • Lag ruter på kryss og tvers over hatten med en skarp kniv og del den opp i store biter.
  • Dryss litt mel på den og stek den på begge sider i smør eller andefett og salt.
  • Bruk en stor panne på moderat varme slik at smøret ikke svir seg.
  • Straks soppen har fått en fin farge, er den klar for servering. Dette er ikke en av de soppene som må behandles hardt eller lenge for å kunne spises.

Lodne pannekaker

  • Kok smøret til det blir lyst nøttebrunt i en kjele.
  • Ha smør, egg, melk, kefir, bakepulver og salt i en bolle og visp det løst før melet røres inn. La røren stå og svelle i minst 30 minutter før steking.
  • Stek pannekakene i smør, ikke vær gnien med smøret under stekingen.
  • Knekk hasselnøttene og rist dem lett i panne.
  • Skjær romtempererte osteskiver slik at de smelter lett. Det er viktig at dette serveres varmt og nylaget, slik at osten er smeltet og myk. Eventuelt kan man legge opp pannekakene i forkant og sette dem i en varm ovn i noen minutter før servering.
  • Gressløken grovhakkes og drysses over osten.

Se viner som passer til:

Sopp i Vindatabasen