Velkommen til Smak

Dagens Næringslivs nettsted om mat og drikke. På Smak.no finner du artikler, oppskrifter, anmeldelser av vin og restauranter samt søketjenester.

Hverdagsvegetar

Marokkansk quinoasalat

En stor porsjon quinoa redder flere av ukens måltider
Oppskrift på marokkansk quinoasalat av Green Kitchen Stories

Oppskrift på marokkansk quinoasalat av Green Kitchen Stories

-
+

Marinerte grønnsaker

  • 1.00 squash
  • 1.00 aubergine
  • 4.00 ss kaldpresset olivenolje, pluss litt ekstra til steking
  • 1.00 fedd hvitløk, knust 

Salat

  • 1.00 ts salt
  • 8.00 dl kokt quinoa
  • 1.00 ts kanel
  • 0.50 ts salt
  • 3.00 ss kaldpresset olje
  • 0.50 sitron, saften
  • 1.00 håndfull mynteblader
  • 1.00 håndfull korianderblader
  • 2.00 avocado, i terninger 
  • 3.00 ss brune eller gule rosiner
  • 1.00 granateple, kjernene 
  • 100.00 g ristede og saltede mandler

Slik gjør du

Forvarm stekeovnen til 200°c. Skjær aubergine og squash i tynne skiver. Legg på en grillrist på et stekebrett og pensle lett med olje på begge sider. Ha på salt og stek til de er myke og litt brent i kantene, cirka 15 minutter. Her må du følge med – de blir lett brent!

Ta ut grønnsakene og legg dem i en skål. Tilsett olivenolje og hvitløk, rør rundt og sett til side.

Legg kokt quinoa i en stor serveringsbolle, strø over kanel og rør rundt. Ha i olje, sitronsaft, hakkede urter og rør rundt. Tilsett grønnsaker, avocado, rosiner og rør rundt til alt er ordentlig blandet. Dekorer med granateplekjerner, ristede mandler og server.

Informasjonskapsler og personvern

Dagens Næringsliv er ansvarlig for dataene du oppgir og dataene vi samler om dine besøk på DN.no. Vi bruker informasjonskapsler og dine data til å analysere og forbedre tjenestene, og til å tilpasse annonser og deler av innholdet du ser og bruker. Dersom du er innlogget, kan du endre dine innstillinger for personvern.

Les mer Ok, jeg skjønner